Home

Adam Jarzmik - pianista, kompozytor, aranżer

Urodził się 10.07.1990 roku w Gliwicach. Absolwent Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie fortepianu jazzowego. Od 2015 roku pedagog tej że uczelni. Jako 17-latek zadebiutował na festiwalu „Starzy i Młodzi czyli Jazz w Krakowie” ze swoim kwartetem. Największy wpływ na profesjonalną drogę artystyczną pianisty miał okres studiów o specjalności „Kompozycja

i Aranżacja” założył on wówczas swój autorski zespół „Adam Jarzmik Quintet” którego efekty intensywnej i twórczej pracy zostały nagrodzone na wszystkich festiwalach i konkursach jazzowych w Polsce. Efektem tej grupy są dwa albumy „Euphoria”(Audio Cave) oraz „Live At Radio Katowice”(Jazz Forum). W ankiecie Jazz Top 2017 magazynu JazzForum wyróżniony w dwóch kategoriach „Nowa Nadzieja- zespół” i „Nowa Nadzieja- muzyk”. Kierownik artystyczny projektów „Amy Winehouse Symfonicznie” oraz „Integracja Malowana Dźwiękiem”. W swej dotychczasowej karierze koncertował m.in Nowym Yorku, Rosji, Rumunii, Hiszpanii, Słowacji i Anglii.

 

Dyskografia:

„Antrum” (2018) - Marta Torebko

„Live At Radio Katowice (2017) - Adam Jarzmik Quintet

„Euphoria” (2017) - Adam Jarzmik Quintet

„Przy jednym Stole (2013) -Iza Mytnik

„Wiśnia” (2011) -Kasia Cygan

 

Nagrody i wyróżnienia:

2015 - Nagroda Publiczności w „I Międzynarodowym konkursie na kompozycje jazzową” (Katowice)

2015 - III Nagroda na „IX Konkursie Kompozytorskim im. Krzysztofa Komedy” (Słupsk)

2016 - Wyróżnienie na „II Międzynarodowym konkursie na kompozycje jazzową” (Katowice)

2016 - II Nagroda na „52 Festiwalu Jazz Nad Odrą” (Wrocław)

2016 - I Nagroda na ‚,VII RCK Pro Jazz Festiwal (Kołobrzeg)

2016 - II Nagroda na „Zilina INTERNARIONAL Jazz Contest” (Słowacja

2016 - I Nagroda na „Blue Note Competition” (Poznań

2017 - III Nagroda na „III Międzynarodowym konkursie na kompozycje jazzową” (Katowice)

2017 - Grand Prix na X Konkursie Kompozytorskim im. Krzysztofa Komedy (Słupsk)

2017 - I Nagroda na „19. Bielskiej Zadymce Jazzowej” (Bielsko-Biała)

2017 - Grand Prix na „53 Festiwalu Jazz Nad Odrą” (Wrocław)

2017 - II Nagroda na „ BIGSKY JAZZ” (Rosja)

2017 - Finalista „Gexto Jazz Festiwal” (Hiszpania)

2017 - Nagroda specjalna na „Sibiu Jazz Festival” (Rumunia)

2017 - Nagroda „Klucz do Kariery” (Gorzów Wielkopolski)

 

Adam Jarzmik- pianista, kompozytor, aranżer

adamjarzmik.com-subskrybuj-youtube-muzyk-jazz

Twoje dane kontaktowe